maanantai 17. maaliskuuta 2014

Minttua

Mintun vihreä iskee näin kevään kynnyksellä meikäläiseen kovaa!
Kun tuli hankittua jakkaroihin minttua maalia, niin pitäähän sitä sitten käyttää muuallekin.
Hauskasti muuten jää tänne blgistaniaan päivämäärät siitä, miten nämä värivaihtelut menee, katsoin juuri, että viime vuoden huhtikuussa oli edellinen minttu-kausi. Tein siis pikaisen päätelmän, että kevääseen kuuluu meillä minttu.
Aniliinin jälkeen. Joku järjestys se olla pitää!
Tämä laudankappale on otettu hellään huomaan merestä, ystäväni mökkirannasta. Silloin oli pakkanen ja kylmä, kun tämän löysin. Toin sen kotiin, pesin ja puunasin sen, laitoin kuivamaan pesuhuoneeseen. Onneksi pesuhuone on tuolla saunan yhteydessä, pihalla. Laudasta meinaan lähti oikea muurahaisarmeija liikkeelle, kun lämpimään pääsivät. Lautakin oli "vähän" pehmeä.
Mutta aarre, mikä aarre, ei sitä niin helposti luovuteta. Maalia pintaan tai tässä tapauksessa taustaan, tekstiä ja lakka-suhumaalilla pinta päälle!! Kummasti lauta koveni ja toivottavasti kaikki muurahaiset löysivät uuden kodin (muualta kuin meidän pesuhuoneesta ;-D).
Minttulla maalilla maalasin vanhan (viini)laatikon ja liitutaulutarra kylkeen kiinni.
Oli muuten oikea päivän pähkinä, kun halusin viisisakaraisen tähden ja yritin miettiä, miten saan sen säännölliseksi...onneksi on Mies, joka auttaa. Hän siis kertoi, miten se lasketaan ja meikäläinen hikoili harpin ja viivottimen kanssa!

Tuunattuja tulitikkuja, jälleen. Taitaa olla tulitikku-tuunaus-mania menossa :-)
GG mainoslehtinen tuli hyötykäytettyä. Siinä on kauniit värit ja kuvat.
Minttu teksti verhossa sopi kokonaisuuteen, tämä oli Country Whiten ystävänpäivämyynnissä -50%. Pakko oli ostaa, kun halvalla sai!

Samalla mintulla tuli maalattua tämä pikkuinen hylly, ehkä on vähän pieni tuohon kohtaa, mutta päätin, että se menee siinä ihan hyvin!
 Tämä peltipurkki on alunperin miehen töistä saatu keksipakkaus, en laittanut kuvaa "ennen", kun oli niin isot firman mainokset ;-D
Kanteen porasin reiän nupille, nyt kannen saa helposti auki. Tähänkin leikkasin liitutaulutarrasta palasen.

Mitäköhän sitä sitten minttuilisi?

38 kommenttia:

  1. Mahdottomasti ihania tuunauksia. Varsinkin tuo tuunattu lauta on ihana! Minun kevätvärini ovat hento vihreä ja keltainen :)

    VastaaPoista
  2. Ihailin eilen Ikeassa mintun väristä jakkaraa, tosi kaunis väri :)
    Meille tosin ei voi mitään ihania värejä tällä hetkellä laittaa, ku on vielä noi vanhat sävyt seinillä... valkoista yritän lisäillä tekstiilein ja tavaroin. - No jospa mä joku kaunis päivä raaskin/pystyn rahaa sijoittamaan ja tän vanhan talon seinät sen myötä uusittais :))
    Mukavaa tuunailua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttu on näköjään kevätväri meillä!
      Valkoinen väri on siitä hyvä, että sen kanssa käy kaikki muut sävyt, yhdistäminen on helppoa!

      Poista
  3. Minttua bongattu! Kevät on selvästi tullut!!

    VastaaPoista
  4. No johan mintun lykkäs :D. Munhan olis tarvinnu sulta pyytää apuja, kun en mistään löytäny mitään mintun väristä, jota olisin tarvinnu yhteen kiireiseen hommaan.

    Ja ihana se sun mies, kun aina kiltisti auttaa kaikissa tuikitärkeissä pulmissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältä olisi minttu-apu löytynyt!
      Juu, auttaahan tuo :-D

      Poista
  5. Voi vitsit kun olet ollut ahkerana tuunaamassa kaikenlaista kevätkuosiin :). Tuo muurahaislaudasta syntynyt taideteos on suosikkini. Minulle kevään väri on vaalea siniturkoosi...eihän se niin kovin kaukana edes ole mintusta. Kivaa viikon jatkoa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo väri on niin valloittava! Ihan pakosti kiertelee pitkin kämppää ja katsoo uusia tuunauskohteita :-D
      Samasta sävyperheestä taitaa kevätvärimme olla!

      Poista
  6. miulle on tulossa minttua sopitukseen kotiin neljäs sadan euron edestä(älä vaan kerro miehelle) :D muutamat verhot ja tyynyt..en osanna päättää mitä haluan niin kokeillaan nyt sitten..miusta vaan jotenkin tuntuu, että saattaa se nippu jäädä miulle kokonaan :D haha..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttu on aika koukuttavaa! Ja näköjään aika kallis väri :-D

      Poista
  7. Voi miten ihanaa minttuilua!! Mulle turkoosi on aina ollut sellainen kevään pakkosaada-väri,mutta hmm..näiden kuvien myötä voisi tänä vuonna kokeilla just tuota minttua! Niin suloisia juttuja olet tuunannut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttu on niin kauniin hempeä, ainakin minun mielestä! Siihen on myös helppo yhdistää muita pastellisävyjä. Kokeile ihmeessä :-D

      Poista
  8. Ihanoita kaikki,niinkuin aina:) Oikea aarre tuo meren rantaan huuhtoma lankunpätkä,hauska tarina muurahaishyökkäyksineen kaikkineen:) Ihanan pirtsakka väri tuo minttu,ripsaus siellä ja toinen täällä tuo tosiaan kevätfiiliksen:)
    Seuraava minttuilukohde voiskin sitten olla alko,skumppakorkkien hakureissulla ostat putelin minttusuklaata,keittelet siitä kaakaot niin johan on namskis;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Kirsi!
      Ystäväni, jonka mökkirannasta lautta on, sanoikin, että heitä se pois......hyvähän siitä tuli, pienen tunaamisen jälkeen.
      Minttu on värinä huippu, mutta makuna ei minulle nappaa, ei edes after eight -karkkien muodossa :-D

      Poista
  9. Kaunista on taas käsissäsi syntynyt. Niin keväistä että.

    VastaaPoista
  10. Nyt kuule kolahti ja kovaa..ihanaa minttua ja ihania ideoita, voi, että kun on nättiä<3 tykkään!!!!

    VastaaPoista
  11. Siis sä oot niin pro! Ihania ideoita ja upeita toteutuksia.
    Jos tarvitset lisää temmellyskenttää ideoiden toteutukseen niin tervetuloa meille! : ) Mulla nuo sesongit vaihtuu "hieman" pidemmissä sykleissä, sohvalla on edelleen ne teidän pari vuotta sitten tuomat tyynyt, hyvin toimii kesät talvet.
    Jos edes sen eteisen sais maalattua....
    t. jii

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dänks Jii ♡
      Mielenkiintoinen tarjous, pikääkin miettiä :-D
      Jos tarvitset maalausapua, niin kerro!

      Poista
  12. Vastavierailulla täällä ja täytyi liittyä heti lukijaksikin! :) Niin suloinen tuo mintun väri ja ihania tuunauksia!

    VastaaPoista
  13. Olen vähän värirajoitteinen, mutta sait kyllä myytyä mintun :) Ihanan keväinen ja raikas. Oi oi tuota keksipurkkituunausta, laitetaan ideavarkauksien nivaskaan odottamaan sopivaa purkkia :) Mikä ihana tekosyy kokeilla erilaisia keksejä kun voi sitten todeta purkin olevan vääränlainen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannttaa kokeilla, minttu on tosi kiva väri!
      Hyvin tarttui huonekalmaali peltiseen purkin pintaan sekä peitti tekstit :-D

      Poista
  14. Mulle tulee mintusta aina mieleen minttu-buffet, se jäätelö (naminaminami), että nyt sitten on oikeestaan ihan sun syytä, että mun alkoi tekemään hirmuisesti mieli minttu-buffettia ;D

    VastaaPoista
  15. voihan minttu sentään ;)
    sie oot touhunnu kaikkea kivaa siellä !
    mie en oo ikinä ite tykänny mintusta, varmaa joku kasarikammo jääny ...mutta näyttääpä varsin kivalta ! vois iteki jotain ihan pientä minttua näin aluksi alkaa siedättään, minttujäätelö on kyllä mun herkkua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä sävy kolahti kyllä täysillä. Kannattaa aloitaa varovasti. Minttu on muuten yksi niistä harvoista 80-90-luvun väreistä, mihin en ole kyllästynyt.
      Minttu ei minuun uppoa missään muodossa maun puolesta, värinä vaan!

      Poista
    2. Laitoin sulle s.postilla pari betonivinkkiä:)

      Ps.Ihana uusi banneri! Taas:)

      Poista
  16. Tulin vastavierailulle ja löysin tänne ihunaan blogiisi lukijaksi asti :). Ihanaa minttua! Niin raikas ja nostalginen!

    VastaaPoista
  17. Voi hitsi! Nyt se olet tartuttanut sen minttuvimman tännekin! Ihania! Katselin jo tuossa viikolla kuola valuten kaikkea kivaa mintun väristä, mutten uskaltanut ostaa vielä mitään. Nyt on pakko jotain mintun väristä saada! Tuo keksipurkki oli hyvä keksintö! Mistä löysit mintun väristä maalia???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska juttu :-D
      Tämä kyseinen sävy on tosi kaunista, luonnossa varsinkin!
      Sävy on Eijalta, Korukopasta, Helmi Tikkurila Y370.

      Poista