perjantai 20. toukokuuta 2016

Mökkipukuhuoneen päivitys

Mökkipukuhuone on vaivihkaa täyttynyt kaikesta roinasta ja toimi enemmän varastona, kuin pukuhuoneena. Asialle oli tehtävä jotain.
Tilassa pitää olla toki pukeutumismahdollisuus, istumapaikka, paikka pyyhkeille ja säilytystilaa saappaille, lakanoille yms. Tavoitteena ja toiveena oli valoisuuden lisääminen ja mänty-puupinnan vähentäminen.
Tavoilleni uskollisena en tietenkään muistanut ottaa niitä kunnollisia "ennen" kuvia.

Näissä kuvissa takaseinältä purettu laveri jo pois ja seiniltä riivitty alas kaikki taulut ja hyllyt.

Verannalle siirsin tavarat tuolta huoneesta...miten sitä saakin tungettua noin pieneen huoneen täyteen tavaraa? Heitin monta jätesäkillistä romua suoraan roskiin.
Vanhat laudat pääsivät hyötykäyttöön....
Takaseinä valmistumassa. Kuvassa näkyvät tuolit ostin Mikkelin torilta, ovat aivan ihanat, joskaan loppupeleissä eivät sitten päätyneet tänne pukuhuoneeseen.

Kaapiston sivuseinät jätin tarkoituksella rouheiksi, riivin kaikki irtoavat vanhat maalit pois.
 
Valmista jälkeä!
Takaseinän päällystin valkoisilla laudoilla, tarkoituksella sahailin pitkiäkin yhtenäisiä lautoja pätkiksi, että sain jatkoskohtia näkyviin.
Pelin kehykset olivat aiemmin tumman ruskeat, nyt valkoiset.
Vanha Alkon puulaatikko sai myös ylleen valkoista kalkkimaalia, halusin ehdottomasti, että "Alko" ja "Helsinki" jäivät näkyviin maalauksen jälkeenkin.

Kaapiston pöytälevy maalattu liitutaulumaalilla.
Kaapisto jemmaa sisälleen suuren määrän lakanoita, pöytäliinoja, verhoja ja pyyhkeitä.
 
Sohva tuotiin tuvasta tänne pukuhuoneeseen. Sopivasti sen sisälle saa laitettua kaikki saappaat ja muut "ylimääräiset" tavarat.

Lopputuloksesta tuli mielestäni raikas ja valoisa, ainakin hetken tosi puhdas, kun tuli pestyä koko tila Mäntysuovalla katosta lattiaan.
Nyt kelpaa saunan välissä istahtaa jäähdyttelemään.

Aurinkoisia hetkiä kaikille <3

25 kommenttia:

 1. Voi miten hieno tuli, kyllä tuolla nyt kelpaa :)

  VastaaPoista
 2. Oletpas ollut jälleen ahkera :) Tila puhdistui samalla kun valostui. Meillä työnalla eteisen, eli siis sen pukeutumishuoneen tilan mäntypaneelien maalaus ja samalla ollaan revitty makuuhuoneen seinät ja laitettu uudet, nyt kitataan ja hiotaa eli huusholli on hiukan sekaisin :D
  Mut tän päivän jälkeen alkaa kahdenviikon loma ja sitä on odotettu.
  Kivaa viikonloppua sinulle rouva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!
   Ahkeruudesta en nyt tiedä, tätä suunnittelin aika pitkään ja hartaasti. Toteutus ei ollut kuitenkaan kauhean vaivan takana, aloittaminen vaan :-)
   Teilläpä on remppa menossa, ahkeruutta sinne ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Arvelen, että teidän mökki on jo sen verran "iällä", ettei enää hirret pahemmin liikuskele? Pysyy laudat paikoillaan :)

  Täältä tulee iso peukku roinanhävitykselle! Se on kyllä ihan järkyttävää huomata, millaisen määrän tavaraa sitä on oikeasti säilönyt johonkin tilaan tai kaappiin, jossa se määrä ei näytä ollenkaan niin pahalta kuin silloin, kun sen kantaa tilasta ulos. Huuuh. Ei huvita edes ajatella sitä kaikkea, mikä meiltäkin on lähtenyt ovesta pihalle. Ja vielä on urkua jäljellä..

  PS. Mulla on kanssa kalkkimaaliprojekti meneillään, mutta siitä tuli varsin tuskainen, koska maalattavat kohteet on niin hankalat. Ei riitä edes tuplamäärä maalia alunperin aikomaani määrään verrattuna. Eli pahoin pelkään, että projektista tulee melkoisen hintava.

  Alkon laatikko on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä taida paljoa enää liikkua nuo hirret! Ja laudoissa on jonkin verran liikkumavaraa ylhäällä ja alhaalla.
   Roinaa tai aarteita kertyy kummasti nurkkiin, kaikki kipot ja kupit ovat vaan niin kauniita, että pitää ostaa milloin mitäkin!

   Tsemppiä maalausurakkaasi!

   Alkon laatikko on löytö mökin alla olevasta ryömintätilasta, hyvänä oli säilynyt ensimmäiset 40 vuotta ;-D

   Poista
 4. Kivalta näyttää, kyllä valkoinen vaan raikastaa! Antaiskohan mies mun maalata meidn pukuhuomeesta yhden seinän valkoiseksi, siellä on vanha ruskea paneli ja tosi pieni ikkuna, niin on sellainen hämärä...mutta mies tykkää siitä sellaisena... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen on kyllä luottoväri näissä hommissa!! Ja valoisuutta tuli roppa kaupalla lisää tuonnekin huoneeseen, vaikka tuolla ikkuna on suhteellisen suuri.
   Kauniisti kun pyydät, ehkä miehesi taipuu tahtoosi ;-D

   Poista
 5. Tulipa raikas muutos! Kyllä nyt kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Toivottavasti tosiaan käytännössä yhtä hyvä kuin ensi fiilis!

   Poista
 6. Hieno muutos!
  Tuli niin valoisan näköinen!

  VastaaPoista
 7. Valoa ja raikkautta roppakaupalla! Tavallaan pienellä vaivalla suuri muutos. Ottaa vaan ja tekee, hetken joutuu toki suunnittelee... saa uutta ja ihmeellistä.

  VastaaPoista
 8. Kyllä kelpaa! Miten onkaan usein niin, että kaikki se raivaaminen ja siivoaminen, sorttaaminen ja hylkytavaran erottelu vie enemmän aikaa kuin se varsinainen projekti :D Tosi raikas tuo muutos ja varmaan tekee saunomisesta omalla tavallaan mukavampaa jatkossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna!
   Totta, aloittaminen itsessään on usein vaikeaa, raivaaminen seuraavaksi vaikeinta ja itse tekeminen on helppo osuus.

   Poista
 9. Sen se teki, kun maalia jäi tippa purkin pohjalle ☺
  Kauniisti hyödynnetty materiaalia. Tykkäisin minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti TeSa!
   Kaikki vanhat hyödynnetään, maalit ja laudat ;-D

   Poista
 10. Tulikin jälleen ihanan raikas ja valoisa huone. Kelpaa tuolla vilvoitella saunan jälkeen. Perusteellisen siivouksen jäljiltä sitä huomaa todellakin, miten paljon tavaraa onkaan tullut haalittua tilaan. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa!
   Viikko muutoksen jälkeen oli ihana avata ovi, kun vastaan pelmahti mäntysuovan ja puun tuoksu. Ei paha ;-D

   Poista