perjantai 25. toukokuuta 2012

Rabarberi-mehua

Viimeisimmässä Toivekoti-lehdessä 5/12 oli (helppo) ohje raparperi-mehulle.
Siitä tuli ihan juotavaa, lapsille tein annokset, missä oli kermavaahtoa päällä.


Heidän kommenttinsa mausta oli "ihan hyvää...."


Minusta maussa on vivahde koivunlehteä, vaikka en sitä kyllä yleensä käytäkään mehuaineksiin ;-D

Hyvää viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

  1. Olis ollut kiva saada resepti :)Hyvältä ja raikkaalta ainakin näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässäpä tämä:
      1kg raparperia (noin 2 litraa paloiteltuina)
      2 litraa vettä
      4 mausteneilikkaa
      2 kanelitankoa
      2-2,5 dl sokeria

      Huuhtele raparperit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.
      Keitä raparperia, vettä ja mausteita noin 10 min, kunnes raparperit soseutuvat.
      Siivilöi mehu liinan läpi. Sekoita sokeri kuumaan mehuun.
      Kaada juoma hyvin puhdistettuihin pulloihin ja säilytä kylmässä. Ohenna kylmällä vedellä ja tarjoa hyvin jäähdytettynä.

      Ja eikun nauttimaan!

      Poista
  2. Kiitos paljon, täytyy joskus kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Maistuu kermavaahtohupulla vissiin aikuisille myös;) Nami pitääkin kohta tehdä joku rapsupiirakka.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eikös se niin ole, että raparperin kanssa pitää olla aina jotain maitotuotetta ;-D

      Poista