Teen erikoispoikkeuksen ja näytän meillä leivotun herkun!!
Ystäväni teki tätä yhtenä viikonloppuna ja tämä oli NIIN hyvää, että pakkohan sitä oli itsekin testata.
Kyseessä on siis Banoffee. Nam!
Aika makea herkku, mutta siitä hyvä, että yksi pala riittää mainiosti taltuttamaan makeannälän.
Ohessa ohje:
(suluissa maininta, jos olen tehnyt eri tavalla....)
8-10 annosta
260 g LU Bastoge Kandikeksejä (käytin Digestiven)
70 g voita tai margariinia sulatettuna
Täyte:
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa (käytin valmisversiota, mitä ei tarvinnut keitellä 3 tuntia)
2-3 banaania viipaleina (käytin 2)
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
muutama keksi murustettuna (en muistanut laittaa ;-D)
2 banaania viipaleina (laitoin muutaman banaaniviipaleen ja pensasmustikoita)
mintun- tai sirtuunamelissan lehti (eipä ollut saatavilla...)
Aloita keittämällä tiivistemaito. Laita purkki avaamattomana kattilaan, vettä niin paljon, että purkki peittyy.
Keitä miedolla lämmöllä kahdesta kolmeen tuntiin. Lisää vettä tarvittaessa, anna purkin jäähtyä ennen avaamista.
Murusta keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini tai voi, sekoita tasaiseksi.
Käytä irtopohjavuokaa, halkaisina 24-26 cm. (Käytin tavallista piirakkavuokaa, toimi ihan hyvin)
Painele keksiseos vuoan pohjalle.
Levitä päälle keitetty tiivistemaito ja viipaloidut banaanit.
Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
Levitä päälle kermavaahto.
Koristele banaanilla ja mintun- tai sitruunamelissan lehdillä. (Käytin mustikoita)
Murustele koristeeksi muutama keksi.
Suosittelen kokeilemaan <3
Olen kerran juhlille tehnyt banoffeen, mutta ohje on kadonnut jonnekin. Nyt voisinkin tuolla ohjeellasi tehdä ko herkkua, kun makeannälkä iskee, sillä makeaahan se on :o))
VastaaPoistaKokeile uudelleen! Totta puhut, makeaa, mutta hyvää :-)
PoistaBanoffee on kyllä niin herkkua. Viimeksi tätä oli tarjolla Nöppiksen ristiäisissä. Päälle koristeeksi valutettiin sulatetusta suklaasta raitoja. Banaanit jätettiin päältä pois, kun ne niin tummuu nopeasti. Tekis mieli kokeilla karpaloista samaista reseptiä.
VastaaPoistaTuonne väliin voisi tosiaan laittaa jotain vähän kirpeämpää, ei olisi ehkä niin äkkimakeaa!
PoistaKokeilemisen arvoinen idis!
Minulle ei vaan yleensä jää yhteen palaan vaikka makiaa olisikin..:)
VastaaPoistaEi minullakaan, yleensä. Tämä teki poikkeuksen. On muuten makeaa!
PoistaHerkullisen näköistä!
VastaaPoistaKiitti :-)
PoistaMaku oli myös kohdillaan!
Ihan parasta <3 Ja ihanaa myös muilla marjoilla kuin banaanilla (hih, joka näköijään on mun mielestä marja..) Mutta esim puolukkakin (puoluffee) on Hyvää!
VastaaPoistaAivan totta, banaaneja meillä ainkin poimitaan puskista :-)
PoistaTämä kyllä kestää vähän kirpeämmänkin sisällön, voisi tuoda tasapainoa. Sitten ehkä kykenisi ottamaan sen toisenkin palan!
Eiiiii...kymmenen minuutin päästä menee jo toinenkin pala, vaikka pelkällä banaanimarjallakin :)
PoistaMä en käsitä tuota lukijahommaa. Kaikkeni olen tehnyt ja toisille se onnistuu ja toisille ei. En osaa enää tehdä mitään! Jos laitat siitä hallintapaneelin vasemmalla olevasta lukijalistasta ja kopsaat osoitteella, onnistuuko niinkään? Olisko se blogin "liittymisnappi" jotenkin syyllinen?
Niin, siitähän ei tosiaan ollut puhetta, että kuinka äkkiä se seuraava pala sitten taas uppoaa :-)
PoistaOlen yrittänyt vain tabletilla, pitää testata tuota vielä pöytäkoneella. Onpas haastavaa!
Myönnettäköön, että tämä on mulle ihan uus tuttavuus - kokeilemisen arvoinen. Kuulostaa siltä, että tosiaan voisi jotain kirpeämpää lisätä joukkoon myös, mutta mustikatkin jo raikastanevat.
VastaaPoistaTestaa ihmeessä, on tosi hyvää! Kiva ohje myös vaikka mökille, kun ei tarvitse uunia!
PoistaIhan mielettömän herkullistahan tuo on,kerran olen tehnyt ja tästä intoutuneena taidan viikonloppuna ottaa uusiksi:) Tuosta kondensoidusta maidosta muuten sen verran että sen litkun saa mikrossa valmistettua toffeeksi alta aikayksikön,siis ainakin alta kolmen tunnin,maito kaadetan REILUN kokoiseen kulhoon (kuohumisen takia) ja parin minuutin välein sekoitellaan,tietty se mikrokin täytyy käynnistää ensin;) Ei sen valmistuksessa kauaa nokka tuhissut,oisko kolmen sekoituskerran jälkeen ollut valmista,jos oikein muistan niin parin minuutin välein sitä sekoittelin. Kinuskikissan sivuilta muistaakseni tuon vinkin löysin joten itse en sitä ole hokannut;)
VastaaPoistaHerkkua tämä tosiaan oli!
PoistaItse ostin kondensoidun maidon valmiiksi jo keitettynä, se oli samanlainen purnukka kuin ne kondensoimattomatkin. Eli menin tässäkin kohdin siitä, missä aita oli matalin :-)
Hyvä tietää kuitenkin tuo mikro-versio, tulevaisuuden varalle!
Kondensoitu maito on minulle uusi tuttavuus. Tuota ohjetta täytyy kyllä kokeilla!
VastaaPoistaTestaa ihmeessä, oli herkkua!
PoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
PoistaSlurps! Näyttää ja kuulostaa superherkulta! :)
VastaaPoistaSitä se on! Vie kieltämättä kielen mennessään!
Poistabanoffee ON hyvää. mielestäni kuitenkin melkosen työläs tehdä..tuo purkin keittäminen nimittäin :/
VastaaPoistaHerkkua tämä todellakin on!
PoistaOhitin tuo purkinkeittämis-vaiheen sillä, että ostin valmiiksi "keitettyä" versiota, purkista suoraan kakkuun, nopeaa ja todella helppoa.
Tai sitten tuolla yllä olevissa kommentiessa Kirsi vinkkaa helpotuksen tähän keitettävään versioonkin.
Ai että mitä herkkua!:)
VastaaPoistaTosiaan! Ja tämän osaa valmistaa myös tällainen jauhoton peukalokin :-)
PoistaOn se makeeeeta ja hyvää!!
VastaaPoistaTotta :-)
PoistaVoi, ei.. nyt alkoi niin tehdä mieli jotakin makiaa.. Tuollaista en ole ikuna maistanut, mutta varmasti on hyvää..
VastaaPoistaKokeile ihmeessä, helppo ja nopea herkku!
PoistaAi mikä herkku! Täytyy muistaa katsoa saisiko meidän jostain kaupasta tuota kondensoitua maitoa! Tätä on pakko kokeilla<3 Hyvää Ystävänpäivää!
VastaaPoistaHyvää ystävänpäivää myös sinulle!
PoistaKokeile ihmeessä, tämä on herkkua :-)
Tätä mun on pitänyt kokeilla....kiitti ohjeesta
VastaaPoistaHupsa
Kokeile! Jos minulta se onnistuu, niin sen on oltava helppo :-)
PoistaVaraudu makean ähkyyn!
Öööööh, en todellakaan voi kehuskella olevani kummoinenkaan leipuri - enkä kondensoidusta maidosta kuullut ikinä ennen! Luulin sillä tarkoitettavan vain höyryjen tiivistymistä, mutta pitääkin alkaa lukea reseptejä yleistiedon laajentamiseksi!
VastaaPoistaHerkulliselta näyttää - ihan jo tuon kondensaatioilmiön vuoksi tekisi mielni yrittää... :o)
Olen onneton leipuri, mutta tämä oli onneksi niin helppo, että onnistui jupa minulta ja se on jo paljon se :-)
PoistaMeidän Cittarissa ainakin oli jo valmiiksi kondensoitus maitoa ( oli muuten sellaisessa säilykepurkissa ja on kinuskin näköistä ainetta, valmista ) eli se mömmö sieltä purkista suoraan piirakkaan! Helppoa!
Hei, hyvä "Suomen paras leipuri", että tiesit tuota maitoa olevan valmiina versiona. Olen ottanut useammankin reseptiversion herkusta (niin olen päätellyt, vaikka en ole koskaan edes maistanut) talteen, mutta eipä ole innostanut ruveta kokeilemaan, kun eihän kenelläkään! voi olla aikaa keitellä jotain hemmetin maitopurkkia kolmea tuntia.
VastaaPoistaVielä ei ole liian ätläkkäitä herkkuja mun kohdalle osunut, joten veikkaan, että tätäkin pari palaa (todennäköisesti siis puoli piirakkaa) hupenee helposti. Nyt ei siis ole enää kuin tekemisen vaiva, jotta pääsee herkuttelemaan.
t. jii
Sinulle super-leipurille tämä on "kakkupala" tai ainakin piirakkapala!
PoistaHyvää oli ja helppo tehdä, tuo ohjeen maito on tosiaan sellainen säilykepurkki, missä on sisällä kinuskin näköistä ja makuista mömmöä. Valmista. Osasin sentään kerman vaahdottaa :-) ja banaanit pilkkoa!
Niin parasta herkkua, ja helppo tehdä senpä vuoksi sitä onkin ollut meillä tarjolla aikasta monessa juhlassa ja arvaa vaan kuka saa syödä loput :)
VastaaPoistaSuunnittelun tehdä tätä uudelleen! Meni hyvin kaupaksi :-)
PoistaBanoffee on kyllä herkkusuosikkieni kärkipäässä, on todella hyvää :) Jos herkkuhammasta kolottaa kiireellisesti niin sitä maitoa saa valmiiksi keitettynäkin :) Oikein hyvää ystävänpäivää!
VastaaPoistaTein juuri tuosta valmiista maidosta, oli nopea ja helppo valmistaa ja niin, ah hyvää!
PoistaTuo näyttää niin ihanalta! Voisin joskus itsekkin kokeilla :) Pystyyköhän tuota kondensoitua maitoa korvaamaan millään?
VastaaPoistaSe on kinuskin näköistä ja makuista. Luulun, että se on yksi kulmakivi tässä jutussa....
PoistaMiksi haluaisit sitä korvata?
nam! pitää testata !
VastaaPoistaSuosittelen :-D
Poista