torstai 18. helmikuuta 2016

Olohuoneen keväinen seinänväri

Edelliseen postaukseen viitaten, niin vaan innostus kalkkimaalilla maalaamiseen lisääntyi ja kun maaliakin vielä oli, niin kävelin pitkin huushollia, pensseli kädessä, etsien kohdetta. Ensin luulin maalaavani makuuhuoneen seinän, mutta maali ei olisi siihen riittänyt, joten piti keksiä jokin vähän pienempi kohde!
Ja perinteisesti vauhtiin pääsin niin äkkiä, että "ennen" kuvat meinasi unohtua, mutta onhan tämä seinä täällä blogissa jo näkynytkin, olohuoneen sohvan takainen seinä ja tuon seinän takana on makuuhuoneemme. Kuvassa sohva on suojattu ja maaliakin jo yksi vetäisy ylä-vasemmalla ;-D
Halusin kunnon reunukset maalaukselle, joten teippasin ihan kunnolla reunat ja katonrajan, olisikohan jotain viitisen senttiä "kehykset".
Maalia oli jäljellä enää puolisen purkkia eli puoli litraa. Sen verran suunnittelin työtä etukäteen, että aloitin maalaamisen ylhäältä ja etenin alaspäin reunasta reunaan. Taka-ajatuksena se, että jos maali loppuu, niin "heikko kohta" jää sohvan taakse.
Ja niinhän siinä kävi, tuossa puolessa välissä seinää maalia oli enää purkinpohja jäljellä. Laimensin sitä reilusti vedellä ja tuossa kivitaulun alla näkyykin "stone wash" tyylistä jälkeä. Ehkä joskus vielä päällemaalaan nuokin kohdat. Nyt toistaiseksi se ihan selvästi kuuluu suunnitelmiin ;-D
Tästä näkyy, että maalia sai vain osa seinästä.
Nyt tekemäni kivitaulukin erottuu ihan eri tavalla taustastaan!
Eikä uusi mattokaan ole vielä päässyt eetteriin, ennen tätä! Meillä lattiat ovat niin tummat, että matot pitää ehdottomasti olla valkoiset. Aina välillä testaan jotain muuta, vaan päästäkseni taas samaan lopputulemaan.
 Maalia riitti vielä kynttelikköön.
Nyt on koko litran pönikkä tuhlattu viimeistä pisaraa myöden.
Sohvan kulmassa löhötessä, näkymä on tämä.

Kivaa vihreää kevään odottelua kaikille!!

36 kommenttia:

 1. Kyllä oli riittoisa maalipurkki ja kivannäköinen lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta!
   Ja loppua kun vielä "venytti" vedellä, niin kyllä oli hyvä hinta/tulos -suhde.

   Poista
 2. Mulla ei oo mitään valkosia seiniä vastaan, päinvastoin mutta kylläpä ryhdistäytyi olkkarisi tuon seinänmaalauksen myötä ja nousee tuo ihana kivitaulusikin niin paljon paremmin esille tuosta taustasta :)Ai kun alko naurattaa kun niin näin sieluni silmin sut kulkemassa ympäri huushollia maalipurkin kanssa miettimässä että mitäs sitten seuraavaksi, kuulosti aikamoisen tutulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisia seiniä on meilläkin muualla, paitsi keittiössä! Maalattu seinä antoi kummasti ryhtiä huoneelle! Joskaan huomasin heti, että tila vähän "lyheni", mutta onneksi olohuoneemme on sen verran tilava, että tuo ei haittaa!

   Poista
 3. Seinästä tuli hyvännäköinen!Olen ajatellut,että laittaisin keittiöön uutta väriä...en vain tiedä mitä.Nyt siellä on valkoista maalia ja harmaa tapetti.

  VastaaPoista
 4. Seinästä tuli hyvännäköinen!Olen ajatellut,että laittaisin keittiöön uutta väriä...en vain tiedä mitä.Nyt siellä on valkoista maalia ja harmaa tapetti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisen ja harmaan kanssa sopii onneksi monet värit, ehkä tässä kohtaa mennään sinne alueelle, että mistä itse pidät. Onko teillä asunnossa muualla jotain tehosteväriä, mitä voisi tuoda myös keittiöön?

   Poista
 5. Tartteeks jäljen olla aina tasainen? Ei tartte, näin tulee mielenkiintoisempi ja maaliakin riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvi ei! Mietin jo, josko maalaisin makkarin seinän kokonaan tuolla tavalla epätasaiseksi.
   Ans kattoo ny ;-D

   Poista
 6. Ihana tuo kynttelikkö ❤️ Ja olohuone koko kasvojenkohotuksen - siitä tuli oikein hyvä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!
   Kynttelikkö oli oikea murheen kryyni, ensin laitoin siihen eri kalkkimaalia, joka ei pysynyt siinä ollenkaan. Tämä onneksi pysyi, eikä tartu käteen, kun koskee siihen.

   Poista
 7. Pienillä jutuilla saa ison muutoksen. Hyvältä näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta!
   Ja tässä vielä tuo väri teki niin ison muutoksen!

   Poista
 8. Kalkkimaalaajia blogien kautta seuranneena vaikuttaa todellakin koukuttavalta aineelta.. Vaan eiköhän toi ole aineriippuvuus sieltä harmittomimmasta päästä :).
  Iskispä mullekin joku inspiraatio kodin kohennukseen, mutta jotenkin vaan nyt ei innosta. Alkaa jo kohta huolestuttaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maali on kieltämättä helppo!! Onneksi aine (ainakin toistaiseksi) loppui, niin riippuvuuskin pääsee hetkeksi tauolle. Sekä mietin sitäkin, että onko meillä kohta kaikki seinät ja pikkuesineet tuota vihreää....ja seuraavaksi olen sitten taas lopen kyllästynyt tuohon väriin. Hitsiläinen, kun välillä malttaisi ;-D

   Poista
 9. Tosi kaunis tuli! Meillä edelleen tuo yksi seinänpätkä maalamatta...siis se jonka olen aikonut maalata..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sitten intoa peliin! Auringon paisteessa kaikki väritkin näyttävät ihan erille! Siis jos se aurinko paistaisi.

   Poista
 10. Upee tuli! Innostuin nytv näitä sinun maalaushommia lukiessani niin, että taidan moista maalia tilata ja pistää pensselin heilumaan :D Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, jos innostus tarttuu! Maali on tosi kivaa käsitellä ♡
   Laitahan sitten kuvia tuloksista blogiin ;-)
   Rentoa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 11. Tulipa hienosti ryhtiä huoneeseen seinän maalaamisella. Näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko tila muutti ilmettä, totta. Aika pienillä jutuilla on isoja vaikutuksia!

   Poista
 12. Hih, sinähän olet ihan villiksi heittäytynyt tuon maalin kanssa.;D Huomasin, että sitä oli päätynyt muuallekin kuin olohuoneen ja keittiön seiniin.:) Kyllä näyttää hyvältä!:)
  Olen hieman hidas. Nyt vasta löysin blogiisi ja olihan sitä samantien klikattava itsensä lukijaksi.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuo maali on niin mukavaa maalata, tietänet tunteen!
   Parempi myöhään.... ;-)

   Poista
 13. Tulipa rauhallinen lopputulos! Ja lämminhenkinen! Ja kiva idea oli jättää nuo valkoiset "raamit" :)

  VastaaPoista
 14. Kaunis värisävy!!
  Mieheni on erikoismaalari ja hän jättää aina tuollaiset raamit!
  Ne ovat hyvät tehosteet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!
   Wau, olen siis tietämättäni itseäni paremmassa maalausseurassa!

   Poista
 15. Tulipa hieno tehosteseinä. Nuo raamit on tosi kivat. Liisa

  VastaaPoista
 16. Jättämäsi "kehys" on ihan täydellinen ja kokonaiskuvasta päätellen sävytetty seinä sopii kokonaisuuteen todella mainiosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehys kokosi maalatun seinän, muuten olisi ehkä vaikuttanut siltä, että maali loppu kesken seinän. Minkä se toki teki nytkin ;-)

   Poista
 17. Loistava idea! Täälläkin on maalauskuume alkanut. Paljon onkin maalattavaa, eikä edes riitä kun nyt listalle laitetut on sudittu. Jossain vaiheessa myös salin seinät vuorossa ;)

  VastaaPoista
 18. Ihania tuunauksia ja kalkkimaali on niin kätevä! Mulla on purkki jemmassa, nyt pitää ottaa sivellin käteen. Kivoja nuo sävyt ja olkkarista tuli kaunis. Olen itsekin ihan myyty kalkkimaaleille...:) Sain inspiksen heti maalata yhdet rottinkivalaisimet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalkkimaali käy niin kaikkeen! Ja laiskana maalarina hyvä asia on sekin, että pohjatöitä ei tarvitse tehdä ollenkaan.

   Poista