Kunnes eilen muistin!! Likööri!!
Siivilöin marjat erilleen ja pullotin liköörin.
Mieheni kanssa otimme "testisiivut"....
Maku oli täydellinen, vaikka itse sanonkin. Odotuksiin nähden aivan huippusuoritus!!
Miedosti maistui pihlajanmarjat, väri ja tuoksu olivat hienot.
Teinari ykkönen sattui sopivasti tekemään jälkiruoaksi hedelmäsalaattia.
Likööri sopinee myös juustojen seuraksi. Seuraavan kerran testaamme sitä!
Otin talteen myös marjat.
Niitä voi lisätä vaikka kesäiseen booliin, nämä ovat kyllä vaan aikuisille, sen verran ovat tainneet marjat imeä itseensä kirkasta....
Rouva Tilkka jatkaa tislaamistaan ;-D
Edit:
Lisään tähän vielä liköörin "ohjeen"
500g marjoja, tässä tapauksessa pihlajanmarjoja
500g sokeria
0,5 l kossua (tai vastaavaa)
itse lisäsin vielä fariinisokeria puolisen desiä, joka vaikutti ehkä myös lopputuloksen väriin.
Sitten vaan jääkaappiin muhimaan, muutamaksi kuukaudeksi, meillä oli neljä kuukautta. Pari kertaa hölskyttelin purkkia tuona aikana ylösalaisin, että sokeri sekoittui muuhun nesteeseen.
Edit:
Lisään tähän vielä liköörin "ohjeen"
500g marjoja, tässä tapauksessa pihlajanmarjoja
500g sokeria
0,5 l kossua (tai vastaavaa)
itse lisäsin vielä fariinisokeria puolisen desiä, joka vaikutti ehkä myös lopputuloksen väriin.
Sitten vaan jääkaappiin muhimaan, muutamaksi kuukaudeksi, meillä oli neljä kuukautta. Pari kertaa hölskyttelin purkkia tuona aikana ylösalaisin, että sokeri sekoittui muuhun nesteeseen.
Aiai, alkaa suussa napsumaan..vaikka vieläkin on hutera olo lauantain pileistä..huh, ei täs iässä enään vaan selviä helpolla, juhlinnan jälkeen useampi päivä toipumiselle =D
VastaaPoistaMutta aivan täydellistä marjojen käyttöä, varmasti jääpaloista tulee kiva lisä kesäiseen booliin..slurps..
Tislailu-intoa - hik..
Jep, ei sitä enää tässä iässä pysty samaan tahtiin hippaamaan, kun joskus ennen....
PoistaTähän pihlajanmarjat sopivat täydellisesti!
Pitää keskittää tislailut viikonlopulle ja lomille ;-)
Shillalailla, hippasen siivutellen.
VastaaPoistaMuistan, kun vuosikymmeniä sitten tehtiin viiniä pihlajanmarjoista. Melekoista tekemistä. Ite absolutistina täysillä mukana, tuloksena, että ei meillä viiniä kulu. Joten naapurin emäntä haki pimeellä, luvan kanssa, siivuvinkkeliä maakellarista viimoiseen pulloon asti.
Pieniä, sivistyneitä siivuja vaan ;-)
PoistaKyllä naapureista on apua!
Mahtavan väristä tuo likööri ainakin on.
VastaaPoistaVäri, tuoksu ja maku ovat kohdillaan. Välillä kiva yllättyä positiivisesti, kun ei odotukset olleen kovin korkealla.
PoistaTää oli varmaan sellanen onnekas unohdus, en usko ollenkaan että ois ollu noin hyvää jos jouluna olisitte jo maistelleet, ylimääräinen kuukauden muhimisaika antoi varmasti jonkun lisäsäväyksen tuohon:)
VastaaPoistaMahtavaa hyötykäyttöä keksit vielä marjoille, tuota voi jo nimittää käteväksi emännyydeksi:)
Ei huono ollenkaan tämä lopputulos, ehkä extra-kuukausi teki juuri tuon viimeisen silauksen!
PoistaTämä on näköjään meikäläisen erikoisalaa! Ensi syksynä sitten enemmän tekeytymään ;-)
Jaa ja olikos sinulla ohjekin tuohon? Muistan kyllä joskus jossain nähneeni. En ole kovin makean ystävä, mutta sokeriahan voi säännöstellä. Olen itse ihastunut Tyrnilikööriin, mutta nyt en sitä tehnyt, koska tyrniä ei tullut. Mutta kun sitä otti pienet naukut silloin tällöin, niin ei flunssakaan iskenyt. terkuin Liisa
VastaaPoistaLisäsin ohjeen tuonne tekstin loppuun. Tosi helppo ja nopea tehdä.
PoistaHuuhtelin marjat runsaalla vedellä, muuten en niitä mitenkään esikäsitellyt.
Vaikka tuota sokeria on tuossa jonkun verran, niin lopputulos ei ollut mielestäni mitenkään ällömakea, mutta niin kuin sanoit, sokerin määrää voi itse säädellä. Ja voihan juomaa "jatkaa" vaikka spritellä tai kivennäisvedellä.
Tyrniliköörikin kuulostaa hyvälle!
Kauniin värinen likööri :) Olikos vaikea tehdä,saisiko ohjetta? Olisi mukava kokeilla tuota syksyllä :)
VastaaPoistaSuperhelppo, niin kuin aina kaikki, mitä keittiössä teen, pitää olla. Muuten ei tule mitään. Tekovaivaan nähden lopputulos on todella onnistunut. Kokeile ihmeessä ;-)
PoistaNiin, lisäsin ohjeen tuonne tekstin loppuun.
Pihlajanmarjahyytelöä olen joskus maistanut, mutta en itse ole toistaiseksi käyttänyt pihlajanmarjoja kuin askarteluun, mutta täytyisi varmaan laajentaa kokeiluja :) ihanaa viikkoa <3
VastaaPoistaMonikäyttöinen marja ;-D
PoistaTestaa ihmeessä myös ruokakäyttöön, aika persoonallinen maku, mutta todella terveellinen!
Hyvää viikkoa myös sinulle :-)
Jaahas, rouva on alkanut tissutella!! ;o)
VastaaPoistaOhjetta, kiitos, kovasti kaipailen - pihassa kasvaa oikein mehevä ja himoittava pihlaja! Jaa, mutta jos oikein koitan katsettani kohdentaa, niitä taitaakin olla kaksi - vai näkisinkö sittenkin kaiken kahtena, hik! ;o)
Ei vaan, hik, kaikkea kun haluttaisi hyödyntää ja kokeilla, pihlajanmarjat ovat vielä kokeilematta!
Hik, joo! Mutta vaan hyvässä miesseurassa! Tai no, käy naisetkin ;-)
PoistaOhjeen lisäsin tuonne teksin loppuun. Silloin syksyllä sen jostain netistä bongasin, mutta tietenkään en muista mistä ja en tietenkään tehnyt sitä ihan sellaisenaan, kun siinä ohjeessa oli, pitää aina vähän itse säveltää!!
Tosi helppo ja hyvä ohje.
Tein muuten silloin syksyllä myös hilloa pihlajanmarjoista, hillosokeeripussukan kyljessä olevan ohjeen mukaan. Siihenkin taisin lisätä "omiani" vähän kanelia, kaardemummaa, sitruunaa ja ruokalusikallinen konjakkia.
Siitäkin tuli maukasta, varsinkin liharuokien oheen. Teilläkin kun syödään paljon hirveä, niin varmasti nappaisi aika täydellisesti. Tein vaan muutaman pikkupurkin, mutta ensi syksynä teen lisää!!
Mehuakin tein yhden pullollisen, mutta se on aika hapanta, vaikka lisäsin siihen sokeria...no johonkin ruokaan sen voi "upottaa".
Pihlajanmarjoja on vielä niin helppo poimia!!
Kerrohan sitten (jos muistat) millaisia makuja teillä tulee.
Niin niistä neljästä puusta, vai kuinkha montha niithä olikaan.... ;-D
Kiitos!!
PoistaHah, tuota hilloakin pitänee kokeilla!! Jotenkin on niin vahvasti aivopoimuun syöpynyt pihlajanmarjaHYYTELÖ, etten hilloa osannut ajatellakaan!!! Hyytelöt on vähän ällöjä, hilloa sen sijaan voi lappaa ihan kaksin käsin... ;o)
Testaa ihmeessä, suosittelen :-)
PoistaEikä tullut liian hapokasta? Itse tehty on aina itse tehty :)
VastaaPoistaEi tullut ei, sokeri tekee ihmeitä ja fariinisokeri antoi sen viimeisen silauksen!!
PoistaMies kyllä tekovaiheessa oli sitä mieltä, että sinne meni hukkaan hyvä kossu ;-D
Rouva Tilkan tislaamossa on selvästi laatu kohillaan :D.
VastaaPoistaPikku testisiivut voisin minäkin mieluusti tempaista nyt kun tipatonkin näköjään jo loppui.
(Tuli noista marjoista mieleen Vaahteramäen Eemeli ja Possuressu, jotka joutui sinne raittiusseuran pakeille, kun olivat niin päissään syötyään vastaavanlaiset marjat :D)
Voinet ensi syksynä laajentaa koekeittiösi tuotoksia tuonne juomien puolelle.
PoistaTämä oli tosi helppo tehdä, minäkin onnistuin!!
Tuota samaa tarinaa heitti mieskin, kun oli tislausapuna kanssani keittiössä.
Siksipä laitoin marjat jääpaloiksi. Mietin myös, että hyödynnän ne leivonnassa tai ruoanlaitossa, mutta sitten en uskaltanut, kohta me olemme koko pesue iloisesti huppelissa aina, kun jotain syömme!!
Jestas, mikä likööri!! Oikea aarre herkku!
VastaaPoistaJa juuri noihin tähtijääpalamuotteihin tein Suomessa aina kivoja tähtinauhoja!
Pakkasella ulos jäätymään ja laitoin ohutta rautalankaa, piston joka tähteen, niin että siitä syntyi jäätähtien helminauha!
Sitten ripustin sen esim tuijaan, kaiteelle tai risukranssiin!
Tähtinauha kuulostaa hyvälle idikselle! Meillä on ollut pitkään plussakelejä, joten pitänee odotella pakkasia ;-)
PoistaTekisi mieli kyllä maistaa :) En pidä pihlajanmarjoista kyllä ollenkaan missään muodossa :D
VastaaPoistaMaista ihmeessä!
PoistaTässä versiossa pihlajanmarjat ovat vain tuoksuna, aavistuksena. Todella hienostunutta!